14 de novembre de 2017
14.11.2017

Els acusats de la violació a Pamplona reiteren que la relació va ser consentida

Un dels cinc imputats admet en el primer dia del judici a porta tancada haver robat el mòbil de la jove

14.11.2017 | 00:20

Els cinc acusats d'haver violat en grup una jove madrilenya de 18 anys als sanfermines de 2016 es van declarar innocents en la primera sessió del judici que acull a porta tancada el Palau de Justícia de Navarra. Tos ells mantenen que les relacions sexuals van ser consentides i un dels acusats va admetre haver robat el mòbil de la jove.

Els cinc estan imputats per un delicte continuat d'agressió sexual, un altre contra la intimitat i un tercer per robatori amb intimidació, pels quals la Fiscalia demana 22 anys i 10 mesos de presó per a cadascun. I és que, segons l'escrit de l'acusació, els imputats, que es fan dir «la manada», van baixar la roba interior de la jove i la van obligar a realitzar fel·lacions a tots ells, que també la van penetrar, anal i vaginalment, sense usar preservatiu i «valent-se de la seva superioritat física i numèrica» i de la «impossibilitat» de la jove d'«exercir la més mínima resistència».

Mentrestant, dos d'ells, «sense el coneixement ni consentiment» de la noia, van fer gravacions de vídeo i fotografies amb els seus mòbils, «amb la intenció de vulnerar la intimitat de la víctima i posteriorment mostrar-los, enviar-los i difondre'ls al seu grup d'amics». L'acusació afegeix que quan «es van donar per satisfets» i abans d'abandonar el lloc, un portal d'un cèntric edifici de Pamplona, es van apoderar del mòbil de la víctima perquè «no pogués sol·licitar auxili».

No obstant això, en acabar la sessió, el lletrat Agustín Martínez Becerra, que defensa José Ángel P.M., Jesús E.D i Ángel B.F, els tres a la presó de Pamplona des de fa 16 mesos, va assenyalar que els seus clients, que sempre han mantingut que van ser relacions consentides, s'havien declarat «innocents». El mateix va passar amb els altres dos acusats, el militar Alfonso Jesús C.E. i el guàrdia civil Antonio Manuel G.E, que estan a la presó miliar d'Alcalá de Henares (Madrid), encara que aquest darrer sí que va admetre haver «sostret» el mòbil de la jove.


Fins el dia 24

Està previst que el judici s'allargui fins el dia 24 a porta tancada per preservar la intimitat de la noia, que demana per als processats 24 anys i 9 mesos de presó, mentre que les acusacions populars sol·liciten més de 25 anys. Precisament aquestes acusacions, exercides pel Govern de Navarra i l'Ajuntament de Pamplona, van ser una de les qüestions prèvies. Les defenses dels acusats va demanar que tots siguin apartats del cas. ja que l'acusació popular l'exerceixen associacions i altres entitats però no les institucions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema