20 de novembre de 2017
20.11.2017

Barcelona es queda sense l'Agència Europea del Medicament

La capital catalana ha quedat eliminada com a candidata per acollir l'ens europeu a la primera ronda de votació

20.11.2017 | 20:13
L´edifici de la Torre Glòries estava destinat a acollir l´Agència Europea del Medicament.

La candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europea del Medicament ha estat eliminada en la primera ronda de les votacions que se celebren aquest dilluns a Brussel·les.

La Unió Europea (UE) ha escollit aquest dilluns Amsterdam, la capital d'Holanda, com a nova ubicació per a l'Agència Europea del Medicament (EMA per les sigles en anglès). La tria s'ha dut a terme a partir del que estipula l'article 50 del Consell d'Afers Generals. L'EMA, que fins ara tenia seu al Regne Unit, s'ha hagut de reubicar després del Brexit. També haurà de buscar nova seu l'Autoritat Bancària Europea (EBA). L'EMA és responsable de l'avaluació científica, la supervisió i la monitorització de la seguretat dels medicaments a la Unió Europea. Des de la UE s'indica que aquesta agència és "essencial" per al funcionament del mercat dels medicaments europeu.

A partir de la tria d'Amsterdam com a seu de l'EMA, ara la Comissió Europea prepararà propostes legislatives que reflecteixin la votació d'avui per a l'adopció de la seu sota el procediment legislatiu ordinari amb la implicació del Parlament Europeu. El Consell i la Comissió es mostren compromesos en l'objectiu que aquestes propostes legislatives es processin el més ràpid possible tenint en compte la urgència de l'assumpte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema