L'Armada Argentina va assenyalar en una conferència de premsa a la seva central que «lamentablement» encara no s'ha pogut detectar la localització a l'oceà Atlàntic del submarí Ara San Juan i va anunciar que «és possible que la situació es compliqui una mica més amb vents forts del sector nord». Les darreres esperances estan dipositades en un modern minisubmarí de la Marina nord-americana que va salpar diumenge des del port de Comodoro Rivadavia i ahir es va sumar a les operacions a alta mar.

Un total de 14 vaixells i tres aeronaus de tretze països participen en l'operatiu de recerca, que es realitza entre els 200 i els 1,000 metres de profunditat a la zona en la qual es va comunicar el submarí per última vegada, al golf de San Jorge, a 432 quilòmetres de la costa patagónica argentina.

Per part seva, Marta Vallejos, germana d'un sonarista de l' ARA San Juan, desaparegut amb 44 tripulants el passat 15 de novembre, va complir el primer dia de dejuni, una mesura que pretén aplicar «fins que apareguin els tripulants». «No és una vaga de fam, és un dejuni, un sacrifici que els catòlics fan», va explicar a la base naval de Mar del Plata, on hauria d'haver arribat la nau fa més d'una setmana.

La germana de Celso Oscar Vallejos va especificar que no consumirà «res sòlid», sinó que prendrà «tot líquid fins el dia que els trobin i els portin de nou a casa». «La idea és difondre-ho perquè tot el país s'uneixi i que tinguem molta fe i esperança», va explicar.