La Unió Europea (UE) va aprovar un pressupost per al 2018 dotat amb 160.100 milions d'euros, xifra superior a la de 2017, i centrat en la creació d'ocupació, en particular entre els joves aturats, i la gestió de la immigració. El Consell i el Parlament Europeu (PE) van donar el vistiplau a l'acord assolit el passat dia 18 sobre aquest pressupost.

«El Parlament Europeu i el Consell comparteixen dues prioritats principals per a l'any financer 2018: buscar millores en la gestió de la immigració i la seguretat i impulsar la innovació, el creixement i l'ocupació a Europa. Estic segur que hem aconseguit un resultat bo i equilibrat», va explicar el viceministre de Finances d'Estònia, Mart Kivine, el país del qual presideix el Consell de la UE aquest semestre.

El Parlament Europeu va avalar el projecte pressupostari amb 295 vots a favor, 154 en contra i 197 abstencions, després de l'aprovació pel Consell dissabte passat. El text va ser a continuació rubricat pel president del PE, Antonio Tajani.

El Parlament va aconseguir un increment de 116,7 milions d'euros en crèdits de compromís per a la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, fins als 350 milions. Les partides destinades al programa Erasmus+ al nou pressupost augmentaran un 12,1%, fins als 2.300 milions d'euros.

Així mateix, s'incrementa el finançament en el programa de recerca Horitzó 2020 (110 milions més) i Cosme (per a suport a les pimes, 15 milions més). Les agències en l'àmbit de la immigració i la seguretat rebran 940 milions d'euros, un 8,9% més que el 2017. Paral·lelament, s'eleva el pressupost d'Europol (3,7 milions d'euros addicionals).