L'exprimer ministre egipci Ahmed Shafiq, que va anunciar dimecres passat la seva intenció de presentar-se a les eleccions presidencials de 2018, va ser deportat ahir d'Emirats Àrabs Units (EAU) i va arribar al Caire. L'agència de notícies oficial dels Emirats, WAM, va informar que Shafiq va sortir ahir del país rumb al Caire, sense explicar els motius o les circumstàncies del viatge, encara que la seva família continua al país. El diputat egipci Mustafa Bakri va afirmar en un missatge de Twitter que Shafiq va ser deportat i va arribar a la capital egípcia en un avió privat procedent d'EAU, sense aportar més detalls.

Poc abans l'advocada de Shafiq, Dina Adly, va anunciar que el polític havia estat arrestat a casa als EAU i anava a ser deportat a Egipte, sense explicar els motius. Shafiq, que ha residit a Unió dels Emirats en els últims anys, va anunciar dimecres passat la seva intenció de presentar-se a les eleccions egípcies. Aquest dia va denunciar que les autoritats dels Emirats li van impedir viatjar de tornada al seu país, per motius que desconeix. El veterà polític, que va ser designat primer ministre el 2011 pel llavors president Hosni Mubarak, està apartat de la vida política des de la seva derrota a les presidencials de 2012 davant l'islamista Mohamed Mursi.

Egipte celebrarà eleccions presidencials previsiblement entre abril i maig de 2018, uns comicis en què es dona per fet que es presentarà a la reelecció l'actual mandatari, Abdelfatah al Sisi.