Les autoritats de Malta van arrestar deu sospitosos de l'assassinat el passat 16 d'octubre de la periodista d'investigació Daphne Caruana Galizia, les primeres detencions en relació amb aquest crim, que va commocionar l'illa. El primer ministre maltès, Joseph Muscat, va anunciar les primeres vuit detencions en una roda de premsa a Auberge de Castille, la seu de la direcció del Govern, i va defensar que hi ha «una raonable sospita d'implicació dels arrestats» en el crim de la periodista.

Les autoritats consideren que els arrestats van preparar la bomba que va esclatar al cotxe de la periodista, de 53 anys i que investigava possibles casos de corrupció al Govern i els llaços que el narcotràfic ha establert a l'illa, entre d'altres assumptes. En la seva compareixença, el mandatari va avançar que els arrestats són tots de nacionalitat maltesa i alguns d'ells compten amb antecedents penals.

Després de l'operació, en què van intervenir policies i efectius de les Forces Armades i dels cossos de seguretat, les autoritats compten amb un termini de 48 hores per interrogar els detinguts i decidir si els incriminen, va explicar Muscat.

El primer ministre, a qui els familiars de la víctima retreuen la immunitat de la qual suposadament gaudeix el crim organitzat en aquesta illa del Mediterrani, va assegurar que està «més compromès que mai» a resoldre aquest assassinat. «No deixarem pedra sense moure per resoldre aquest cas», va afegir.