La Grande Place de Brussel·les, el centre de referència de la ciutat, amb una espectacular il·luminació a les façanes del casals, ha quedat plena de catalans que hi han fet cap per una concentració espontània convocada a les 8 del vespre per xarxes socials.

L'himne català i els crits de Llibertat i Independència se senten amb força a la plaça, segons es pot veure en diversos vídeos que usuaris de les xarxes socials han penjat a Internet.

Els carrers i els restaurants de l'entorn de la plaça, segons expliquen testimonis de Brussel·les, estan plens de catalans, en una jornada que s'ha viscut en un gran ambient.

Molts dels que demà seran a la concentració, avui ja havien arribat a Brussel·les, però molts encara eren en autocars i cotxes particulars creuant França de nit.

La policia belga espera que hi hagi unes 20.000 persones a la concentració, en la que podria ser la manifestació de col·lectius estrangers més gran que mai s'ha fet a Bèlgica.

A Bruges, també

Però Brussel·les no ha estat l'única població belga on ha ressonat el cant dels Segadors. A la ciutat de Bruges centenars de catalans també s'han reunit esporàdicament abans d'arribar a la capital europea per la manifestació de demà i han entonat l'himne nacional de Catalunya, entre altres cants de llibertat i república.