El vicepresident i conseller de Turisme de Balears, Biel Barceló, va presentar la seva dimissió a la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de fer un viatge a la República Dominicana que va pagar una empresa turística. Així ho va anunciar la diputada Bel Busquets, coportaveu del partit de Barceló, MÉS per Mallorca, després d'una reunió de tres hores i mitja de l'executiva de la formació nacionalista, que comparteix el Govern de coalició amb el PSOE.

Després fer-se públic dimarts el viatge gratis de Barceló, el vicepresident va argumentar que va anar a Punta Cana convidat pel programa esportiu de la televisió local Canal 4 del qual és tertulià, fet pel qual havia considerat aquesta activitat estrictament privada. Tant el codi ètic del Govern com el de MÉS per Mallorca prohibeixen als alts càrrecs rebre regals d'import superior a 50 euros.

Barceló, que va encapçalar les llistes del seu partit en les últimes eleccions autonòmiques i ocupa escó de diputat, va anunciar així mateix que renúncia al seu lloc a la direcció del partit econacionalista.

La portaveu de MÉS va assenyalar que a la reunió el ja exvicepresident va destacar que va acceptar la invitació del programa de futbol en el qual participa a títol personal, tot i que ha tingut en compte «la repercussió que ha tingut aquesta situació» per decidir la seva renúncia.

El substitut, per determinar

Busquets va destacar que «la vicepresidència del Govern és de MÉS», si bé encara «no està decidit» qui substituirà Barceló a l'executiu de coalició, del qual ja va sortir MÉS per Menorca per una crisi arran de l'adjudicació de contractes a l'antic cap de campanya de l'organització, Jaume Garau, un assumpte que estudia la justícia i va motivar dimissions al departament de Turisme.