14 de desembre de 2017
14.12.2017

Presó per una pediatra que injectava sèrum en lloc de vacunes de 1.200 euros

La doctora va enganyar als pares dels menors en un hospital i un consultori valencians

15.12.2017 | 07:10
La doctora va enganyar els pares

L'Audiència Provincial de València ha condemnat a dos anys de presó una pediatra per un delicte d'estafa i un altre de falsedat. La pediatra injectava sèrum fisiològic als nens enganyant als seus pares, als qui feia creure que eren vacunes per les quals els cobrava quantitats que oscil·len entre els 60 i els 1.200 euros.

La doctora, funcionària pública que va enganyar als pacients quan treballava al centre de Salut de Carlet i a l'Hospital de la Ribera d'Alzira, ha estat inhabilitada per exercir qualsevol professió relacionada amb la medicina durant dos anys i tres mesos.

La sentència és el resultat de l'acord aconseguit entre la Fiscalia i la defensa de la metge, que va fer innecessària la convocatòria del jurat popular per a la celebració del judici previst per a aquesta setmana.

Els fets van passar entre 2007 i 2011. La doctora recomanava les vacunes als pares dels menors per prevenir la varicel·la, el xarampió o el virus del papil·loma humà. A més, els oferia la vacuna a un preu inferior al d'una farmàcia.

En altres ocasions els prescrivia el fàrmac per millorar afeccions que patien els nens com a bronquitis o asma.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema