La policia va detenir de matinada un home a la localitat madrilenya de Majadahonda com a presumpte integrant del grup terrorista Estat Islàmic. L'arrestat és un jove de 19 anys, nascut al Marroc però nacionalitzat espanyol, que des dels 16 anys havia experimentat un procés de radicalització.

Segons Interior, aquest jove «es trobava en un estat molt avançat de captació i havia manifestat obertament als seus perfils a xarxes socials la seva vocació de convertir-se en màrtir i transformar-se així en un 'instrument' de guerra del terrorisme gihadista». En els últims mesos, el detingut «havia experimentat un perillós agreujament del seu comportament», fet pel qual la Policia Nacional va decidir arrestar-lo.

Pel que sembla, es tracta d'una persona que era molt activa a Internet i utilitzava diversos perfils a diferents xarxes socials per transmetre i rebre propaganda de l'Estat Islàmic. «A través de la xarxa havia obtingut una important quantitat de material audiovisual i documental dirigit a ensinistrar i a consolidar el seu compromís per complir amb les missions de la gihad digital i la gihad violenta en el marc de la gihad global», va explicar el Ministeri d'Interior en un comunicat.