El PP va presentar una iniciativa al Congrés en què planteja mesures per tallar la difusió massiva de notícies falses a Internet i evitar així «ingerències que posin en perill l'estabilitat institucional d'Espanya», comptant amb la col·laboració de proveïdors de la xarxa i mitjans de comunicació.

El portaveu del grup parlamentari popular al Congrés, Rafael Hernando, va explicar que es tracta d'una proposició no de llei que inclou quatre línies d'actuació que afecten el Govern, organismes internacionals i també la Unió Europea, donada la dimensió global de les anomenades fake news.

Serà el ple de la Cambra qui debati aquesta proposta, en la qual s'insta l'Executiu a impulsar l'anunciat Centre d'Operacions de l'Administració de Seguretat de l'Estat, un servei per a la posada en marxa del qual el portaveu va assegurar que «hi haurà diners», ja que el Govern té previst introduir una partida econòmica als Pressupostos Generals de l'Estat per a 2018. Hernando va destacar que Espanya ja ha estat «víctima» d'operacions de difusió massiva de «mentides».