Un atac armat contra una església al sud del Caire i un comerç proper, reivindicat pel grup terrorista Estat Islàmic (EI), va deixar una desena de morts i posa de nou en evidència la vulnerabilitat dels cristians coptes, que representen més del 10% de la població d'Egipte. L'agència de notícies Amaq afiliada als extremistes va assenyalar que un «grup de seguretat pertanyent a l'Estat Islàmic va dur a terme un atac contra l'església de Mar Mina, en Heluán, al sud del Caire».

Segons el Ministeri egipci d'Interior, set persones, inclòs un oficial de la Policia, van morir en l'assalt a l'església de Mar Mina, perpetrat per un home armat que anava a bord d'una moto i «va intentar travessar el perímetre de seguretat al voltant del temple».

Un atacant detingut

Les forces de seguretat que vigilaven l'església van detenir a l'atacant i li van requisar una arma automàtica, cinc cartutxos de bales i un artefacte explosiu, que pretenia fer esclatar en la rodalia o a l'interior del temple.

Interior va destacar que els efectius l'hi van impedir, però en l'incident va morir un dels uniformats i sis civils i altres quatre persones van resultar ferides, inclòs un policia. Abans de dirigir-se a l'església, l'assaltant va disparar contra un comerç a la zona d'Atles, al mateix barri de Heluán, i va matar dos homes, per la qual cosa nou persones van perdre la vida entre les dues accions.