El líder de Corea del Nord, Kim Jong-Un, va afirmarque Washington mai podrà iniciar una guerra contra el seu país ara que ha desenvolupat la capacitat d'arribar a tot el territori continental nord-americà amb les seves armes nuclears.

«Tots els Estats Units està a l'abast de les nostres armes nuclears i hi ha un botó nuclear sempre al meu escriptori. Aquesta és la realitat, no una amenaça», va assenyalar el líder nord-coreà durant el seu discurs televisat pel dia d'Any Nou.

En aquest sentit, va afirmar que utilitzarà armes nuclears només quan la seva seguretat estigui amenaçada. «Aquest any ens centrarem en la producció massiva de caps nuclears i míssils balístics per a un desplegament operacional. Aquestes armes només seran utilitzades si la nostra seguretat es veu amenaçada», va assenyalar.

Corea del Nord va provar míssils intercontinentals i va realitzar el seu sisè i més poderós assaig nuclear el passat mes de setembre, desafiant els advertiments i sancions internacionals, la qual cosa va fer témer un nou conflicte en la península.

D'altra banda, el líder nord-coreà va afirmar que les dues Corees «han de millorar els llaços» i va afirmar que «el camí per al diàleg està obert». De fet, va dir estar considerant enviar una delegació als jocs olímpics d'hivern que se celebraran en Pyeongchang, a Corea del Sud, el pròxim mes de febrer.

La Presidència sud-coreana va donar la benvinguda a la proposta de formulada pel líder nord-coreà, Kim Jong Un, de participar en els Jocs Olímpics que se celebraran a PyeongChang. Va mantenir que mentre es resol pacíficament el tema nuclear nord-coreà en cooperació estreta amb la comunitat internacional, Seül espera que els dos països puguin trobar de forma directa i responsable una solució respecte a la relació entre tots dos.