L'acte del Jutjat Nº1 de Ribeira ha fet un pas important en el procés sobre el crim de Diana Quer en advertir indicis de delictes contra la llibertat sexual de la jove madrilenya, el cos de la qual va ser trobat en un pou en una nau abandonada de la localitat corunyesa de Rianxo.

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Ribeira va acordar ahir la reobertura del cas davant "l'existència de nous elements fàctics que corroboren els indicis anteriorment existents respecte a la possible comissió d'un delicte de detenció il·legal, existint així mateix indicis de la comissió d'un delicte d'homicidi o assassinat, en haver estat trobat un cadàver que correspondria a la persona desapareguda, existint igualment indicis respecte a la possible comissió enfront de la mateixa de delictes contra la seva llibertat sexual ".

Aquests fets, s'indica en l'acte, resulten atribuïts a José Enrique Abuín, anomenat 'El Chicle', a la presó provisional des del passat 1 de gener. I, apunta ara el magistrat, "no podent ser descartada en el moment actual la participació en els mateixos de la seva esposa, resultant per tant tots dos investigats en la present causa".

D'altra banda, i davant la complexitat de la causa, la sala ha decidit desviar al Jutjat Nº2 el suposat intent de rapte a Boiro d'una jove el 25 de desembre, i en el qual resulta igualment investigat 'El Chicle'.

El jutge conclou amb la presa de declaració en condició de investigada de R. R.F., la dona de José Enrique Abuín, així com la incorporació a la causa dels seus antecedents penals. S'acorda també la declaració en qualitat de testimonis de dues persones.

Així mateix, de conformitat amb el que disposa l'article 505.6 de la Llei d'enjudiciament criminal, trobant-se el investigat J.E.A.G. en situació de presó provisional acordada pel Jutjat nº 3 de Ribeira en acte dictat el passat 1 de gener, procedeix escoltar el investigat assistit pel seu lletrat. Aquesta compareixença està prevista per demà, dia 4, a les 11 hores.