Silenci total. Aquesta és l'estratègia de defensa per la qual ha optat l'autor confés de la mort de Diana Quer, que avui estava cridat a declarar per aquest cas i pel suposat intent de rapte d'una jove de Boiro. 'El Chicle' espera que 'parli' l'autòpsia abans de començar a donar explicacions. En tots dos casos s'ha acollit al seu dret a no declarar, acompanyat per dos advocats del despatx de Serra. El jutge ha ratificat la presó incomunicada i sense fiança.

En l'acte de reobertura, el jutge veu indicis de delictes de detenció il·legal, de caràcter sexual, d'homicidi i fins i tot assassinat. El Jutjat Nº1 de Ribeira manté a la presó provisional incomunicada i sense fiança a l'autor de la mort de Diana Quer, segons informa el TSXG. També el Nº2, que porta el presumpte rapte de Boiro, ratifica la mesura pels fets succeïts el 25 de desembre. No obstant això, l'ordre d'incomunicació caduca aquest divendres, de manera que serà llavors quan Abuín tingui accés al que s'ha publicat sobre ell en els mitjans.

José Antonio Abuín Gey, 'El Chicle' arribava aquest matí al jutjat de Ribeira a les 10.40 hores del matí, 20 minuts abans del previst i al crit de "¡Assassí!". Ho feia en un furgó policial des de la presó de Teixeiro, on roman en presó provisional decretada pel Jutjat 3 de Ribeira el passat 1 de gener. Allà es troba aïllat en una cel·la de vidre i barrots. Sol i mut. També a la presó guarda silenci.

Poques hores abans havia trascendit el resultat de l'autòpsia preliminar al cos de Diana Quer, que descarta l'atropellament fortuït i tomba així la seva declaració davant la Guàrdia Civil, l'única oficial fins ara.

La dona d'Abuín, Rosario Rodríguez, arribava abans al jutjat de Ribeira. Ho feia a les 9 del matí i abandonava les instal·lacions dos quarts de dotze. Ella sí que va parlar; va respondre a totes les preguntes del magistrat, que ha decidit mantenir-la com investigada com a possible coautora. Això no obstant, segueix en llibertat, no s'han decretat mesures cautelars. A les portes, diverses persones li cridaven: "A la presó, a presó!".

Rosa Rodríguez figura com investigada (antics imputats) a l'entendre que "no pot descartar-se en el moment actual la participació en els fets de la seva dona". Rosario, detinguda amb el seu marit, va quedar en llibertat després de declarar davant la Guàrdia Civil i retirar la coartada que havia prestat al seu marit assegurant que la nit en què va desaparèixer Diana ella estava amb ell, extrem que ha confessat ara que no era cert. Assegura que no creia que el seu marit tingués res a veure amb el crim de la jove, però el jutge no té encara clar si a més de la coartada falsa li hauria pogut prestar un altre tipus d'ajuda.

En l'acte de reobertura, el jutge veu indicis de delictes de detenció il·legal, de caràcter sexual, d'homicidi i fins i tot assassinat. Una germana de Rosario també serà citada, encara que com a testimoni, juntament amb el seu marit, ja que també van prestar coartada falsa al seu cunyat. Encara que igual que Rosario asseguren que creien que Abuín no tenia res a veure amb el crim de Diana Quer.

L'acte judicial recorda que la causa es va sobreseure el passat mes d'abril en no poder ser dirigida enfront de cap persona determinada, però arran de les últimes investigacions policials practicades, "es desprèn l'existència de nous elements fàctics que corroboren els indicis anteriorment existents respecte a la possible comissió d'un delicte de detenció il·legal, existint així mateix indicis de la comissió d'un delicte d'homicidi o assassinat, en haver estat trobat un cadàver que correspondria a la persona desapareguda, existint igualment indicis respecte a la possible comissió enfront de la mateixa de delictes contra la seva llibertat sexual ". Uns fets, s'indica en l'acte, atribuïts a José Enrique Abuín.