04 de gener de 2018
04.01.2018

Trump, sobre el «botó nuclear» de Kim Jong Un: «El meu és més gran»

Seül i Pyongyang restableixen el seu canal de comunicació, en suspens durant gairebé 2 anys

04.01.2018 | 07:17
Donald Trump.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat tenir un «botó nuclear» sota la taula que «funciona» i és «més gran» i «potent» que el del líder nord-coreà, Kim Jong Un, que va insistir durant el seu tradicional discurs d'any nou que Washington mai podrà iniciar una guerra contra Corea del Nord.

«Kim Jong Un ha dit que té sempre un botó nuclear al seu escriptori. Podria algú del seu famolenc i minvat règim dir-li que també tinc un botó, però que el meu és més gran, potent i que funciona?», va asseverar el magnat nord-americà a través del seu compte de Twitter.


Contacte reprès

D'altra banda, Kim ha posat l'accent en què Pyongyang posseeix ara la capacitat per assolir tot el territori continental nord-americà amb les seves armes nuclears, motiu pel qual Washington voldria evitar un conflicte armat costi el que costi.

Corea del Nord ha realitzat diversos assajos balístics -el sisè va tenir lloc el passat setembre-, la qual cosa suposa un desafiament als advertiments i sancions imposades per les Nacions Unides.

Representants de Corea del Nord i de Corea del Sud han restablit el canal de comunicació entre els dos països en la localitat fronterera de Panmunjom, després que el líder nord-coreà, Kim Jong Un, hagi donat llum verda a restaurar el contacte suspès fa gairebé dos anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema