El Jutjat de Primera Instància i Instrucció únic d'Archidona (Màlaga) va acordar l'arxiu provisional de la causa oberta per la mort d'un immigrant a la presó d'aquesta localitat, utilitzada com a centre d'internament provisional, en descartar la participació d'altres persones i ser la mort de naturalesa suïcida. Així consta en una interlocutòria dictada després d'analitzar l'atestat policial realitzat pel grup d'homicidis de la Policia Nacional, l'avanç d'autòpsia i imatges de les càmeres de seguretat.

Amb aquests elements, el jutge determina que no ha quedat justificada «la perpetració de fet delictiu», esperant l'informe definitiu de l'autòpsia, moment en el qual s'adoptarà la resolució de manteniment de l'arxiu o la reobertura de les actuacions.

En l'acte es recull que l'atestat de la policia certifica que ningú va acudir a la cel·la de l'immigrant, i de fet s'indica que la porta no es va obrir i les càmeres no van registrar cap moviment al mòdul ni a l'habitació, el que descarta l'existència de testimonis i també la participació d'altres persones a la mort.