Una dona va resultar ferida molt greu amb importants cremades derivades d'un incendi ocorregut ahir en el seu habitatge de San Lorenzo del Escorial, va informar ahir un portaveu d'Emergències de la Comunitat de Madrid 112.

El foc es va originar, per causes que ara s'investiguen, a primera hora de la tarda d'ahir en un saló de la segona planta d'un edifici de quatre plantes.

Fins al lloc hi van anar tres dotacions de Bombers de la Comunitat, que quan van arribar van comprovar que l'incendi ja estava molt desenvolupat. A l'interior de l'immoble hi havia una dona amb mobilitat reduïda, que va ser rescatada pels professionals. Presentava cremades de diferent grau al 60% del seu cos, especialment greus a la cara, tòrax i braços.

Els sanitaris del Summa-112 van intubar la dona i la van traslladar molt greu a la Unitat de Cremats de l'Hospital de la Paz de Madrid. També van atendre a una dona de 85 anys per intoxicació lleu de fum, que després van derivar a l'hospital d'El Escorial.

El foc va cremar el saló de l'habitatge en què es va originar i el fum va afectar altres habitacions, però no altres domicilis. La resta dels veïns van aconseguir sortir al carrer i van tornar als seus pisos una vegada que els bombers van apagar les flames i van ventilar el buit de l'escala.

Rescat a Elx

D'altra banda, els Bombers van rescatar la matinada de dissabte a Elx una noia de 13 anys que estava tancada a casa seva mentre s'havia produït un incendi. La menor va quedar afectada pel fum i va requerir d'assistència sanitària.

Els bombers la van haver de rescatar amb l'ajuda d'un camió escala.