Almenys 32 persones romanen desaparegudes des de dissabte, entre elles 30 d'origen iranià i dues bengalís, després de la col·lisió de dos vaixells davant la costa est de la Xina, segons va assenyalar el Ministeri de Transport del país en un comunicat. La col·lisió, entre un vaixell petrolier i un vaixell de càrrega, es va produir cap a les vuit de la tarda hora local a aproximadament 250 quilòmetres de l'estuari del riu Yangtze, segons les autoritats.

El Ministeri de Transport de la Xina va confirmar que els 32 desapareguts són tots tripulants del vaixell petrolier i que els 21 membres de la tripulació del vaixell de càrrega, tots d'origen xinès, van poder ser rescatats. Les autoritats marítimes xineses van enviar vuit vaixells per a la recerca i rescat dels desapareguts, segons l'agència xinesa de notícies Xinhua.

El Ministeri de Transports xinès va confirmar un abocament d'abast encara per determinar en el sinistre del petrolier Sanchi, que transportava fins a 136.000 tones de cru -un milió de barrils, aproximadament- en el moment de xocar contra un vaixell de càrrega xinès al mar de la Xina Oriental.

El petrolier, registrat a Panamà, transportava cru iranià quan va topar amb el vaixell CF Crystal a unes 160 milles nàutiques de la costa de Xangai.

«El Sanchi està surant en flames. Hi ha una taca d'oli i estem accelerant els esforços de rescat», segons el comunicat oficial del Ministeri. Les autoritats xineses van enviar diversos vaixells de rescat, incloses embarcacions de bombers que intenten sufocar les flames tot i les males condicions meteorològiques. L'Agència de Policia Marina de Corea del Sud també va enviar una embarcació policial i un avió per col·laborar en les tasques de recerca i rescat.

«Hi ha un enorme perímetre de flames al voltant de l'embarcació a causa del vessament i les tasques de recerca i rescat s'estan duent a terme amb dificultat», va apuntar el responsable de l'Organització Marítima i de Ports de l'Iran, Mohammad Rastad, en declaracions a la televisió iraniana. «Desafortunadament, fins aquest moment no hi ha notícies de la tripulació», va afegir.