08 de gener de 2018
08.01.2018
Diari de Girona

Un pres donat per mort «ressuscita» quan se li anava a fer l'autòpsia

Dos metges i una forense havien certificat la mort però al dipòsit van sentir que roncava

08.01.2018 | 16:41
Interior de la presó on es va produir el succés.

Un reu de la presó d'Astúries, Gonzalo Montoya Jiménez, la mort del qual van certificar fins a tres metges, va reviure poques hores després al dipòsit de cadàvers, quan el forense es disposava a fer-li l'autòpsia. El cas, menys estrany del que podria semblar, ha causat estupor entre els funcionaris de la presó, i també en el personal de l'Institut de Medicina Legal i l'Hospital Universitari Central d'Astúries, on el pres es recupera satisfactòriament. La direcció de la presó va arribar a posar-se en contacte amb els familiars del reclús per comunicar-los una mort que finalment no es va produir. Després, en comprovar que no havia mort, els parents es van mostrar indignats amb allò succeït.

El reclús va patir una indisposició dissabte. Quan els funcionaris van fer el recompte de les vuit del matí, van veure que el pres no donava senyals de vida. Era a la seva cel·la del mòdul número 8, un dels més perillosos de la presó. El metge que havia estat de guàrdia a la nit i el del torn de matí van examinar l'aparent cadàver, pel que sembla sense trobar-li el pols, i van certificar la mort. La comissió judicial va acudir al centre i una tercera metgessa, aquest cop forense, també va certificar el traspàs, de manera que es va dur a terme l'aixecament del cos en presència d'agents de la Guàrdia Civil. Gonzalo Montoya va ser introduït pel personal de la funerària en una bossa per a cadàvers i traslladat a l'Institut de Medicina Legal de la Corredoria, a Oviedo, per tal de practicar-li la corresponent autòpsia. Mentrestant, la direcció de la presó complia el penós deure d'informar els familiars.

Però al dipòsit esperava una sorpresa terrorífica. Els operaris de la funerària i l'auxiliar d'autòpsies van començar a veure que el «cadàver» es movia, i que a més emetia roncs, com si es tractés d'una pel·lícula de terror.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit