Les forces de seguretat han arrestat un total de 169 persones a Itàlia i Alemanya relacionades amb un clan de la màfia calabresa, la 'Ndrangheta, en una operació en què han confiscat béns per valor de 50 milions d'euros, segons el diari La Reppublica.

L'operació policial va tenir com a objectiu el clan Farao-Marincola, de la localitat de Cirò Marina, a la regió de Calàbria. Els Farao-Marincola, segons els investigadors, van crear una xarxa criminal amb ramificacions al centre i el nord d'Itàlia i a diversos estats d'Alemanya.

La xarxa criminal extorsionava els ciutadans de la província de Crotona i es va fer amb el control de diverses institucions d'aquesta ciutat. El clan ha estat desarticulat per agents de la Direcció de Districte Antimàfia de Catanzaro.

A petició del fiscal en cap de la Direcció de Districte Antimàfia de Calàbria, Nicola Gratteri, els carabinieri van arrestar els caps i diversos integrants del clan de Cirò i també aiversos administradors locals, inclosos tres alcaldes de la zona.