Unes 1.500 persones van haver de ser evacuades d'una illa davant de la costa nord de Papua Nova Guinea després de l'erupció d'un volcà proper. Un volcà a l'illa de Kadovar, situada a uns 24 quilòmetres al nord de la part continental de Papua Nova Guinea, va començar a entrar en erupció el 5 de gener, provocant l'evacuació de 590 persones, que van ser traslladades a l'illa de Blup Blup.

El volcà va llançar pedres vermelles brillants i diòxid de sofre, segons l'Observatori volcanològic de Rabaul. El Govern va decidir evacuar també l'illa de Blup Blup a causa de problemes en els subministraments.

Els evacuats van sera traslladats a la part continental i la Creu Roja Internacional va proporcionar uns 21.000 euros en fons per ajudar els evacuats, segons el secretari general de la Creu Roja a Papua Nova Guinea, Uvenama Rova.

«La gent, mentre el volcà entrava en erupció, corria immediatament per escapar. Per tant, també necessiten aliments, aigua, refugi i roba de seguida», va assenyalar Rova.

La ministra d'Afers Exteriors d'Austràlia, Julie Bishop, va anunciar a través del seu compte a Twitter que el Govern australià contribuirà amb 20.000 euros en subministraments humanitaris per als afectats.