El primer ministre de Romania, Mihai Tudose, va dimitir després que el seu propi partit, el Socialdemòcrata (PSD), li hagi retirat el seu suport. Es tracta del segon cap de Govern a renunciar en set mesos. Un membre de la cúpula del PSD va revelar que una majoria «aclaparadora» va votar a favor del cessament de Tudose en una reunió interna, i després d'això el primer ministre va dimitir.

«No volia trencar el partit», va confirmar Tudose, tot afegint que «ells em van nomenar i ells m'han fet fora del càrrec. Assumeixo la responsabilitat dels meus actes i no em penedeixo de res», va assegurar el ja exprimer ministre.

Tudose va explicar que oferirà formalment la seva renúncia al president romanès, Klaus Iohannis, a primera hora d'avui. Fonts del PSD van assegurar que el veterà socialdemòcrata Paul Stanescu el substituirà de forma interina durant 45 dies. Stanescu romandrà en el càrrec fins que el PSD designi un candidat a primer ministre i aquest rebi el suport tant del Parlament com de Iohannis.

La dimissió de Tudose és fruit de les tensions amb el president del PSD, Liviu Dragnea, que van esclatar la setmana passada quan el primer ministre va demanar a la seva titular d'Interior, Carmen Daniela Dan, que renunciés, acusant-la públicament de mentir. Dan, una pròxima aliada de Dragnea, s'hi va negar.

Dragnea exerceix un fort control sobre el partit i sobre el Govern però no pot ser primer ministre a causa d'una condemna per corrupció.