Set persones van morir en intentar arribar a la costa de l'illa de Lanzarote a bord d'una pastera. Un total de 27 persones anaven en l'embarcació, de les quals 7 van morir, dues van haver de ser ingressades i altres 18 van ser traslladades a la caserna de Costa Teguise. L'embarcació, que va arribar a Playa Bastián, a Costa Teguise, era una llanxa pneumàtica de gran grandària, en la qual efectius de Salvament Marítim van trobar cinc cadàvers.

Diversos menors d'edat viatjaven a la pastera sinistrada a escassos metres de la Playa Bastián, que portava dos dies al mar després sortir de Tarfaya, a l'extrem sud del Marroc. La barcassa va ser albirada a migdia pels socorristes, que es van llançar al mar amb moto d'aigua per socórrer els immigrants. Quan van arribar a la llanxa, van trobar cinc morts a dins. Dues persones més van ser recollides de l'aigua i traslladades a la platja, però van arribar en aturada cardiorespiratòria i els serveis sanitaris no van aconseguir salvar les seves vides.

Segons un portaveu de Creu Roja, organització que va atendre els migrants a peu de platja, un grup ampli dels ocupants de l'embarcació, tots homes i probablement marroquins o sahrauís, podrien ser menors d'edat per la seva aparença. La resta tindrien entre 20 i 40 anys.

Comptant amb ells, la Guàrdia Civil va calcular que a la pastera viatjaven 27 persones, però no es descarta que fossin més, perquè diversos testimonis van assegurar haver vist «dos o tres» migrants que haurien arribat a la platja des de l'embarcació i haurien fugit a peu de la zona.

La Guàrdia Civil va avançar l'obertura de diligències per identificar el patró de la pastera, al qual acusa de cometre delictes d'homicidi imprudent pels set morts i un altre contra els drets dels ciutadans estrangers. Per acabar amb èxit aquestes indagacions són fonamentals les manifestacions dels testimonis.