L'operatiu que les forces de seguretat veneçolanes van llançar de matinada contra l'expilot del Cos d'Investigacions Científiques, Penals i Criminalísticas (Cicpc) Óscar Pérez, que l'any passat va atacar des d'un helicòpter diverses institucions, va deixar almenys dos policies morts i diversos «criminals abatuts». Pérez estava en crida i cerca per càrrecs de terrorisme des que el 27 de juny va robar un helicòpter i armament del Cicpc i va atacar la seu de Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) i el Ministeri d'Interior, Justícia i Pau, entre d'altres «crims atroços», segons un comunicat del Govern.

Des de llavors, havia emès breus comunicats a les xarxes socials avalant qualsevol acció contra el Govern de Nicolás Maduro. En el seu últim cop, el 18 de desembre, va robar armes de la caserna de la Guàrdia Nacional Bolivariana (GNB) de San Pedro de los Altos.

Les autoritats veneçolanes, gràcies a «un conscienciós treball d'investigació», van aconseguir localitzar Pérez i els seus aliats a la localitat del Junquito i van llançar de matinada una ofensiva en la qual van participr la Força d'Acció Especial (FAES) i la Guàrdia Nacional Bolivariana, segons va informar el Ministeri d'Interior, Justícia i Pau.

Pérez va publicar diversos vídeos a les xarxes socials en què apareixia amb la cara plena de sang i denunciava que, malgrat que portaven hores negociant la seva entrega, perquè estaven envoltats, «ens volen assassinar». «Ens entregarem, no segueixin disparant», va demanar.

Segons el Ministeri, «els terroristes, proveïts amb armament d'alt calibre, han obert foc contra els funcionaris encarregats de la seva captura i van intentar fer detonar un vehicle carregat d'explosius», de manera que els agents van respondre.

En el tiroteig, dos policies van perdre la vida i cinc més van resultar «greument ferits», mentre que la «banda criminal» liderada per Óscar Pérez va ser «desarticulada». Un nombre indeterminat de «criminals» van ser «abatuts» i cinc més van ser detinguts, va indicar.