20 de gener de 2018
20.01.2018

Almenys una dona deixa la seva feina cada dia per violència de gènere

Alerten que una de cada tres dones no denuncien els maltractaments i la seva situació acaba encoberta

19.01.2018 | 23:58

Les empreses espanyoles han signat 1.348 contractes de substitució de treballadores que agafaven excedències o reduccions de jornada per estar patint violència de gènere, cosa que significa que almenys una dona al dia es veu en la necessitat d'abandonar el seu lloc per aquestes circumstàncies.

Són dades del Servei Públic d'Ocupació Estatal ofertes per la responsable d'Igualtat del sindicat CSIF, Marian Mur, en una roda de premsa en la qual van participar diverses supervivents de la violència masclista. Segons va dirla responsable sindical, es tracta de «la punta de l'iceberg» perquè «una de cada tres» dones no denuncien i la seva situació acaba «encoberta».

És per això que CSIF, en col·laboració amb l'Associació Il·licitana contra la Violència de Gènere (Aivig) i la Confederació Espanyola de Policia (CEP) ha posat en marxa una campanya mitjançant la qual donarà formació a tots els seus delegats sindicals perquè puguin respondre a dones víctimes de violència de gènere, acompanyar-les, preparar-les per a la denúncia i mitjançar amb l'empresa en la qual treballen.

Mur va denunciar que falten dades sobre l'impacte real de la violència de gènere en l'àmbit laboral, ja que en actualment no es pot saber, per exemple, «quantes d'aquestes dones han estat acomiadades o quantes voluntàriament han demanat el cessament d'activitat». La presidenta de l'associació, Marina Marroquí, va afirmar que la feina pot ser la»salvació» d'aquestes dones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema