22 de gener de 2018
22.01.2018

Moren dos immigrants en naufragar una pastera a Almeria

?Salvament Marítim mobilitza dos vaixells, un avió i un helicòpter després de rebre un avís per part d'una ONG que una embarcació havia sortit de territori marroquí i es trobava en problemes

22.01.2018 | 07:07

Almenys dues persones van morir després de naufragar la pastera en la qual viatjaven al costat d'una trentena de migrants al mar d'Alborán. Salvament Marítim d'Almeria va rebre un avís dissabte a la tarda per part d'una ONG alertant de la sortida d'una pastera des de territori marroquí que es trobava en problemes. Per part de Salvament Marítim es va mobilitzar l'avió Sasemar 101, l'helicòpter Helimer 207, la Guardamar Polimnia i la Salvamar Spica, i també es va unir a aquest dispositiu la patrullera Valpas del Frontex.

No obstant això, va ser un pesquer anomenat El Secreto el que va localitzar inicialment aquesta pastera a unes deu milles a l'oest de l'illa d'Alborán. La pastera havia naufragat i alguns dels seus ocupants es trobaven a l'aigua. El pesquer va informar a Salvament del rescat de 32 persones vives i un cadàver, mentre que, per la seva banda, l' Helimer 207 va rescatar de l'aigua dues persones d'aquesta pastera, igual que va fer la Guardamar Polimnia amb altres dos de la mateixa embarcació.

Atès que especialment una d'aquestes persones rescatades de l'aigua no es trobava en bones condicions, l'helicòpter de Salvament Marítim va traslladar aquests quatre migrants a l'aeroport d'Almeria, però un d'ells va morir durant el trasllat.

Salvament Marítim va acabar traslladant al port d'Almeria un total de 71 persones rescatades quan viatjaven a bord de dues pasteres, entre elles les que anaven en l'embarcació en què van morir dues persones.

Abans de l'avís de la sortida de la pastera que finalment va acabar naufragant, el centre de Salvament Marítim a Almeria en va rebre un altre també per part d'una ONG alertant de la sortida d'una altra pastera des de la zona de Bouyafar, a territori marroquí. Es tractava d'una pastera en la qual viatjaven 34 persones, i que va ser localitzada per l'avió Sasemar 101 a 38 milles al sud de la costa d'Almeria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook