El director general de Trànsit, Gregorio Serrano, va avançar que el Ministeri de Foment obrirà expedient sancionador i penalitzador a Iberpistas, la concessionària de l'AP-6, del grup Abertis, per la gestió de l'impacte del temporal de neu en aquesta infraestructura durant el cap de setmana del 6 al 7 de gener, en plena operació tornada de les vacances de Nadal.

«Analitzat l'expedient informatiu, els he de comunicar que es procedirà per part del Ministeri de Foment a obrir l'esmentat expedient sancionador a la concessionària, així com un expedient de penalització contractual», va avançar durant la seva compareixença al Congrés per explicar la gestió de la DGT durant aquest episodi.

Segons el director de Trànsit, aquesta decisió s'ha pres després d'analitzar les actuacions prèvies de la concessionària, Iberpistas, que «han resultat en indicis suficients per a la coacció dels dos expedients: sancionador i penalitzador, respectivament».

El director general de la DGT va explicar que «és possible» procedir a obrir dos expedients «de forma complementària» perquè la Llei permet que es sancioni i es multi mitjançant aquestes dues vies.

A més, va destacar que Foment sol·licitarà a la concessionària «els costos en què ha incorregut l'Administració» per solucionar aquesta crisi, així com «l'execució d'inversions per part de les societats concessionàries».

En la seva segona intervenció, després que àmpliament els grups de l'oposició, sobretot PSOE i Ciutadans, insistissin en la seva immediata dimissió, el director general de Trànsit va admetre «errors» per part de l'organisme per aconseguir superar que «qui té l'obligació de gestionar l'autopista de peatge no ho faci». En aquest sentit, el responsable de la DGT va al·ludir a la presentació d'un «document de millora amb diverses propostes» per evitar que el centre de trànsit de Valladolid no disposi de càmeres de l'AP-6 o que el de Madrid només d'algunes zones.