24 de gener de 2018
24.01.2018

L'agent que va assassinar un marroquí al·lega que creia que era un terrorista

El guàrdia civil va fer fora de la carretera el cotxe de la víctima i va disparar-li fins a disset trets

24.01.2018 | 07:07

L'advocat d'Ángel Luis V.J., un guàrdia civil acusat de fer fora de la carretera el cotxe d'un ciutadà marroquí i disparar-li 17 trets fins a la seva mort, va defensar que el seu client va actuar així perquè «pensava que es tractava d'un perillós terrorista islamista que es disposava a atemptar».

Així ho assegura en el seu escrit de defensa el lletrat de l'agent de la Guàrdia Civil, llegit a la primera sessió del judici a l'Audiència Provincial de Madrid, que es va limitar a les al·legacions i a la lectura de les conclusions prèvies de la fiscal, l'acusació particular, l'Advocacia de l'Estat i la pròpia defensa de l'acusat. Avui es durà a terme l'interrogatori d'Ángel Luis V.J.

«Estava convençut que era un perillós terrorista islamista, va entrar en pànic i li va disparar un tret a la templa perquè va pensar que s'immolaria», relata en les seves conclusions prèvies el lletrat defensor.

Sempre d'acord amb aquest escrit, el germà de l'acusat, «que també era guàrdia civil i al qual idolatrava», va morir cinc anys abans. A més, una setmana abans dels fets es va separar la seva parella i se'n va anar a dormir a casa del seu germà. «Tots els records en el seu habitatge i aquest trencament li van produir deliris», apunta.

A això caldria afegir-li el consum «habitual» d'haixix i la «sensació greu de l'amenaça pel terrorisme islàmic a Europa». «L'acusat pensava que estava triat per avortar un atemptat fruit de totes les seves circumstàncies», recull l'escrit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema