L'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa va confirmar a l'Audiència Nacional que va ser el seu antic cap i expresident valencià Francisco Camps qui va decidir contractar amb l'empresa vinculada a la trama Gürtel Orange Market per organitzar els actes de campanya de les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i que aquests es financessin en part amb «diner negre».

Així ho va revelar Costa durant la seva declaració en el judici per la presumpta caixa B del PP valencià, que va començar dient que, «després d'una profunda reflexió», volia «explicar la veritat» sobre el sistema de finançament del PPCV i «col·laborar amb la justícia» en la mateixa línia que han confessat els líders de la trama Gürtel.

I així va ser després que el cap de la xarxa corrupta, Francisco Correa, i el seu número dos, Pablo Crespo, afirmessin també en aquest judici que va ser Costa qui els va indicar que si «volien cobrar» els serveis prestats per Orange Market havien de facturar a tercers empresaris. Nou d'aquests van reconèixer els fets.

Costa va afirmar que les campanyes del PPCV el 2007 i 2008 es van finançar a través de dues vies: la primera, amb les subvencions públiques que tenen assignades tots els partits amb representació parlamentària; i la segona, «amb aportacions en efectiu d'empresaris que tenien adjudicacions amb el Govern valencià», de manera que «és cert que el PPCV es finançava amb diner negre».

I arran del que també va declarar en el judici qui va ser responsable d'Orange Market, Álvaro Pérez El Bigotes, que va apuntar cap a un esglaó més alt en fer referència a Francisco Camps com l'exdirigent que va instaurar aquest sistema, Costa ho va confirmar assegurant que «les decisions més importants» sobre les campanyes les prenia l'expresident en la seva condició de líder del PPCV i candidat a la reelecció.

Segons Costa, va ser Camps, juntament amb l'expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino, els que van ordenar que el PPCV es financés «amb diner negre» per poder sufragar els actes. I sobre la contractació amb Orange Market, va aclarir que també va ser decisió de Camps: «M'ho va comunicar el senyor Pérez, encara que després hi va haver una comunicació oficial per les vies del partit».

Camps va negar que el PP valencià financés de manera irregular les campanyes electorals municipals i autonòmiques del 2007 i les generals del 2008. L'excap del Consell va explicar que «és impossible que ningú pugui dir res mai de mi perquè mai he donat cap ordre per a una actitud irregular ni il·legal en cap àmbit, ni a l'administració autonòmica ni al PP valencià».

Per part seva, l'exvicepresident de la Comunitat Valenciana Vicente Rambla es va desvincular de qualsevol responsabilitat en matèria econòmica en les campanyes de les eleccions autonòmiques i municipals de 2007, que ell va coordinar. Així mateix, va negar tenir cap tipus de coneixement de l'ordre perquè que els actes electorals fossin sufragats per empresaris.