La Guàrdia Civil investiga un agent del cos després que la mare d'una nena el denunciés per masturbar-se davant de menors a la piscina municipal de San José, segons va confirmar ahir la Comandància de l'institut armat a Palma. Un portaveu de la Guàrdia Civil va admetre que el denunciat és guàrdia civil de professió, encara que no va poder aclarir si l'agent es troba suspès de sou i feina abans d'una resolució que dictamini la justícia.

Des de l'Ajuntament de San José, la tinent d'alcalde i regidora de Governació, Paquita Ribas, va confirmar ahir que els responsables i monitors de la piscina municipal havien rebut l'ordre de prohibir l'entrada d'aquest home, d'uns 40 anys d'edat, al recinte esportiu. A més, els treballadors també van rebre indicacions perquè donessin donar avís immediat en cas de observar-lo en les proximitats.

Ordre d'avís

Tot i que aquesta ordre es va rebre tres setmanes enrere, Ribas va precisar que l'agent investigat no havia tornat a la piscina municipal des del moment en què es va denunciar el seu presumpte comportament lasciu davant de menors.

Els fets es remunten a finals del mes de novembre passat, quan els responsables de la piscina van ser alertats per una mare. Segons el relat de la denunciant, la seva filla ja li havia advertit en una ocasió que havia sorprès un home mentre s'estava estimulant els seus genitals.

Tot i aquesta primera advertència, no va ser fins dies després que la mare va decidir posar en coneixement dels monitors aquests fets, ja que la nena li va explicar que havia tornat a observar a la piscina al mateix home amb la mateixa actitud obscena que havia detectat ja en l'anterior ocasió.

En un primer moment, es va fer càrrec de l'assumpte la Policia Local de San José, que compta amb un departament de menors a través de la posada en funcionament del servei de policia tutor. «Quan hi ha menors pel mig, de seguida es dóna avís a aquest departament, que és el que s'encarrega del primer contacte i de parlar inicialment amb les famílies», va explicar Ribas.

Després de la intervenció d'aquests agents municipals, la mare de la nena va presentar «denúncia formal i ja va passar a investigar-per part de la policia judicial de la Guàrdia Civil», va indicar Ribas. Pel que sembla, la setmana que ve se celebra la vista oral d'aquest cas, un extrem que ahir no va confirmar la Comandància.