La Guàrdia Civil ha interceptat un conductor a Pontevedra, identificat com un veí de Vigo de 42 anys, que va donar positiu en totes les drogues que realitza la Guàrdia Civil en els seus controls.

Segons ha informat l'Institut Armat, el conductor va ser interceptat aquest cap de setmana quan circulava sota els efectes de les drogues a les proximitats del polígon industrial de O Campiño.

L'actuació es va produir en el marc d'un operatiu desenvolupat per efectius del Subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil de la Comandància de Pontevedra per "evitar que es produeixin en aquesta zona concentracions de vehicles, amb la finalitat de realitzar carreres il·legals i conductes d'exhibicions temeràries".

La Benemérita ha destacat que "la singularitat d'aquesta negligència" radica en "el fet que aquest conductor, al ser sotmès a la prova de narcòfia, va donar un positiu en totes les drogues --cocaïna, opiacis, amfetamines, metanfetamines i THC-- que pot detectar l'aparell indiciari del que estan dotats de les patrulles". Per això, el vehicle del conductor va quedar immobilitzat en el lloc dels fets.

La sanció

A causa de la "gran incidència" que aquest factor té en la sinistralitat vial, l'actual Llei de Seguretat Vial penalitza aquest tipus de conductes com una infracció molt greu, castigada amb una sanció de milers d'euros i la retirada de sis punts del carnet.

A més de la sanció administrativa, el Codi Penal recull en el Capítol IV els delictes contra la seguretat vial entre els quals s'inclou la conducció sota la influència de drogues, on les penes recullen la detenció de tres a sis mesos o una multa de sis a dotze mesos o treballs en benefici de la comunitat de 30 a 90 dies i privació del dret a conduir d'un a quatre anys, concreten les mateixes fonts.