La cancellera alemanya Angela Merkel i el líder dels socialdemòcrates alemanys, Martin Schulz, han arribat a un acord per forjar un nou govern de gran coalició quatre mesos després de les eleccions, segons informen diversos mitjans alemanys com 'Der Spiegel' o ARD i ha confirmat, a Twitter, una membre de la CDU, Serap Güler.

El pacte, que segons apunten els rotatius alemanys s'anunciarà formalment aquest dimecres, permetrà a Merkel seguir al capdavant de l'executiu i implicarà de nou l'entrada dels socialdemòcrates al govern i la participació dels bavaresos de la CSU. L'entrada de l'SPD al govern amb els conservadors incomplirà la promesa que Schulz, expresident del Parlament Europeu, va fer durant la campanya electoral.

En tot cas, la militància dels socialdemòcrates haurà de ratificar l'acord en les properes setmanes. L'SPD, amb Schulz, va tenir uns mals resultats a les eleccions, amb el 20,5% dels vots, i s'enfonsa a les enquestes, on li fa ombra l'extrema dreta d'AfD.

Segons les informacions publicades per la premsa alemanya, els socialdemòcrates podrien rebre el ministeri de Finances, que fins ara controlava Merkel, i el líder de la CSU, Horst Seehofer, el d'Interior. A més, a l'espera d'una confirmació oficial, els mitjans alemanys també atribueixen als socialdemòcrates la cartera d'Exteriors i la de Treball.