La Guàrdia Civil va rescatar un jove que es trobava aïllat per la neu des de feia vuit dies en una cabana al port d'Agueria de Bárzana, a Quirós. Segons va assenyalar la Guàrdia Civil, a la tarda de dijous un familiar del jove es va posar en contacte telefònic amb la Central Operativa de Servei (COS) de la Guàrdia Civil a través del 062 per informar que el seu cosí feia 8 dies que estava aïllat en una cabana del port d'Agueria de Bárzana de Quirós, a la qual havia pujat per fer tasques ramaderes.

Aquesta persona va informar els agents que havien estat parlant amb ell durant tots els dies, que es trobava bé i que tenia menjar per alimentar-se, tot i que dimecres ja no havien pogut contactar amb ell. Immediatament, la patrulla del Lloc de la Guàrdia Civil d'Entrago es va traslladar fins a la localitat de Bárzana de Quirós per entrevistar-se amb els familiars d'aquest home, els quals van manifestar que, després de parlar amb el seu cosí, aquest els va dir que ja no tenia menjar i que no li quedava llenya.

Per tal motiu, a les set del matí de dijous el Grup de Rescat i Muntanya (Greim) de Mieres va sortir de la seva base en direcció a Cortes (Bárzana) per ser recollits per un helicòpter de la Guàrdia Civil i realitzar el rescat de la persona atrapada.

Un cop localitzada la cabana des de l'aire, i davant la impossibilitat d'aterrar a les proximitats de la mateixa per trobar-se acumulada gran quantitat de neu, l'helicòpter va deixar els dos components del Greim a un quilòmetre aproximadament per sobre de la cabana perquè els agents baixessin esquiant i trepitgessin la neu amb els seus esquís perquè l'helicòpter pogués aterrar.