El Govern dels Estats Units ha mostrat el seu suport al dret d'Israel a defensar-se després que l'aviació israeliana bombardegés una dotzena d'objectius a Síria. «El Departament de Defensa no ha participat en aquesta operació militar, però Israel és el nostre soci més proper en seguretat a la regió i avalem plenament el dret inherent d'Israel a defensar-se d'amenaces contra el seu territori i el seu poble», va afirmar un portaveu del Pentàgon, Adrian Rankine-Galloway.

«Compartim les preocupacions de moltes persones a la regió que les activitats desestabilizadores de l'Iran amenacen la pau i la seguretat internacionals i aspirem a una major decisió internacional per enfrontar-se a les activitats malignes de l'Iran», va afegir.

Per la seva banda, la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders, també va expressar el seu suport i va instar l'Iran i els seus aliats a «evitar provocacions i treballar per la pau a la regió». «Israel és un ferm aliat dels Estats Units i avalem el seu dret a defensar-se de les forces sirianes i de les milícies que tenen el suport de l'Iran al sud de Síria», va asseverar Sanders.

Un dron iranià va ser abatut dissabte per un helicòpter Apache després de penetrar a l'espai aeri israelià. L'incident va provocar una resposta militar israeliana, que va bombardejar una dotzena d'instal·lacions militars sirianes i iranianes a territori sirià, inclòs el lloc des del qual es va llançar el dron. En aquesta contraofensiva va ser abatut un caça F-16 israelià.

Per la seva banda, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va assegurar que els atacs de l'aviació israeliana dissabte a Síria van donar un «cop dur» a l'Iran i a les forces del règim sirià. «Dissabte vam donar un dur cop a les forces iranianes i sirianes», va assenyalar el primer ministre hebreu. «Continuarem atacant tots els que intenten atacar-nos», va advertir en un comunicat publicat per la seva oficina.