Un jove de 28 anys va morir com a conseqüència de la pallissa que li van clavar diversos individus durant les festes del Carnestoltes d'Herencia (Ciudad Real). Els fets es van produir cap a les deu de la nit de dissabte a l'entorn del Poliesportiu Municipal, transformat en Palau del Carnestoltes, i tres persones han estat detingudes.

El jove, que va ser traslladat en un primer moment al Centre de Salut del municipi per ser reanimat, va ser evacuat posteriorment en una UCI a l'hospital Taca Centro d'Alcázar de San Juan, on finalment va perdre la vida, segons va confirmar l'alcalde del municipi, Sergio García-Navas.

La Corporació Municipal d'Herencia va acordar suspendre tots els actes previstos amb motiu de la celebració del Carnestoltes i va decretar tres dies de dol oficial. Així ho va acordar el ple extraordinari celebrat ahir amb motiu de la mort d'aquest jove a causa d'una forta pallissa.

L'alcalde de la localitat va assenyalar que «el poble està consternat» pel resultat de «la baralla que va tenir lloc al Firal, instal·lat a la zona limítrofa a la caserna de la Guàrdia Civil». «Hem decidit suspendre tots els actes després de la declaració de dol oficial», va assenyalar.