La ministra de Cooperació de Regne Unit, Penny Mordaunt, ha advertit que el Govern britànic retirarà el finançament a totes les ONG que no compleixin els estàndards de comportament, en resposta a les acusacions d'explotació sexual contra els treballadors d'Oxfam a Haití.

The Times va revelar el contingut d'un informe intern d'Oxfam segons el qual set treballadors de la missió que l'ONG va desplegar a Haití després del devastador terratrèmol de 2010, entre ells el seu cap, Roland van Hauwermeiren, van contractar els serveis de prostitutes -algunes menors d'edat- amb els diners de l'organització.

Segons The Times, la llavors directora executiva de l'ONG, Barbara Stocking, va oferir a Van Hauwermeiren una «sortida per etapes i digna» perquè el seu acomiadament hauria tingut «implicacions potencialment serioses» per a la tasca d'Oxfam i la seva reputació.

Oxfam va admetre que «el comportament d'alguns membres del personal a Haití va ser totalment inacceptable», i va destacar que ha iniciat una investigació interna per arribar «fins al fons» de l'assumpte i va informar al Parlament i a l'agència de cooperació britànica (DFID), així com a altres donants, com la UE i l'ONU.

«En relació amb Oxfam i amb qualsevol altra organització que tingui problemes de salvaguarda, esperem que cooperin plenament amb les autoritats. Retirarem els fons a qualsevol organització que no ho faci», va explicar Mordaunt.