El Comitè d'Investigació de Rússia ha determinat que l'avió AN-148 de Saratov Airlines accidentat diumenge als afores de Moscou amb 71 persones a bord va explotar després d'estavellar-se, segons va explicar la seva portaveu, Svetlana Petrenko. «S'ha determinat que abans de caure a terra l'avió estava íntegre. L'explosió es va produir només després de caure a terra», va dir Petrenko.

En un primer moment, la premsa russa va informar, citant testimonis, que l'avió va quedar embolicat en flames a l'aire i això va provocar que s'estavellés, deixant així oberta la possibilitat que es tractés d'un atemptat en lloc d'un accident.

No obstant això, la recuperació de les dues caixes negres i el fet que es trobin en un estat satisfactori ha permès investigar aquest extrem i descartar-lo. «No hi va haver cap incendi», va destacar la portaveu del Comitè d'Investigació. Pocs minuts després d'enlairar-se, l'avió va desaparèixer dels radars i es va estavellar als afores de la capital russa, i van morir les 71 persones que anaven a bord.