Una operació policial conjunta hispanofrancesa va culminar amb la detenció a París d'un presumpte gihadista vinculat amb la cèl·lula terrorista que va intentar perpetrar un atemptat al tren Thalys 9364 que feia la ruta Amsterdam-París el 21 d'agost de 2015 amb 554 passatgers a bord. L'actuació de diversos passatgers va evitar el podria haver-se convertit en una massacre terrorista.

El detingut a París és un marroquí de 35 anys que tenia un domicili a Almeria, on passava temporades de forma regular tot i que no se li coneixia cap activitat laboral o de vida. La policia considera que va oferir suport logístic a la cèl·lula terrorista.

Agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Brigada Provincial d'Informació d'Almeria, van encapçalar a Espanya un dispositiu conjunt amb els serveis antiterroristes francesos que va possibilitar la detenció d'aquest ciutadà marroquí.

L'arrestat està vinculat amb la cèl·lula terrorista que estava encapçalada per Ayoub El Khazzani, el presumpte terrorista que viatjava en aquest tren amb un fusell, una pistola i diversos carregadors. L'operació es va desenvolupar sota la supervisió del Jutjat Central Instrucció número 6 i la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

Les investigacions realitzades per la Policia espanyola van revelar que aquest ciutadà marroquí col·laborava intensament amb la cèl·lula que va planejar l'esmentat atemptat donant suport logístic, mitjançant el trasllat dels seus membres entre diferents països de la Unió Europea o facilitant-los els vehicles amb què dur-los a terme.