El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va assegurar que acudirà a la Cimera de les Amèriques, ja sigui «per terra, mar o aire», en resposta a la decisió del Grup de Lima de vetar la participació de Maduro en aquest important fòrum regional per la ruptura de l'ordre constitucional a la nació caribenya.

«No em volen veure a Lima? M'hi veuran perquè plogui o troni, per terra, mar o aire, arribaré a la Cimera les Amèriques. Allà hi serem», va dir Maduro en una roda de premsa amb els mitjans internacionals celebrada al Palau de Miraflores.

El líder «bolivarià» va assenyalar que anirà amb «la veritat» sobre els esdeveniments a Veneçuela, que tenen preocupada tota la regió, i va atribuir la seva exclusió a la «por» dels altres presidents llatinoamericans a enfrontar-se a ell.

En aquest sentit, va criticar «les campanyes de xenofòbia contra els veneçolans» que emigren. Centenars de milers han creuat la frontera cap a països veïns per escapar de la manca de béns de primera necessitat. «Estan en el seu dret», va dir, i va recordar que Veneçuela ha rebut refugiats «permanentment» i «sobre això ningú ha fet campanya».

Maduro va defensar que «Veneçuela és el millor país del món i s'està comprovant». «No té per què haver-hi racisme ni intolerància en contra de la nostra nació», va defensar el president veneçolà, tot convidant els seus compatriotes a tornar: «Aquí tenen la seva terra».