La Fiscalia de Menors va sol·licitar llibertat vigilada de la menor de 17 anys detinguda per presumptes maltractaments a la seva filla de dos anys a Màlaga, fet que va ser acordat pel jutjat corresponent. El fiscal va demanar l'allunyament respecte de la petita, mesura que no va ser acordada, fet pel qual ha recorregut.

Per altra banda, el Jutjat d'Instrucció número 14 de Màlaga va acordar la passada setmana deixar en llibertat, encara que amb una ordre d'allunyament, l'àvia materna de la petita de dos anys. Les dues dones van ser detingudes després de l'ingrés hospitalari de la petita i després que l'hospital activés el protocol de possibles maltractaments. En aquell moment, la menor arrestada va quedar a disposició de la Fiscalia de Menors i l'àvia va passar a disposició del jutjat.

El jutjat va prendre declaració el passat dijous dia 8 de febrer a l'àvia per un delicte de lesions i va acordar la seva llibertat provisional, tot i que com a mesura cautelar es va dictar una ordre d'allunyament.