28 de febrer de 2018
28.02.2018

Cs permet que la Mesa del Congrés desbloquegi la «llei mordassa»

El PSOE espera que la nova actitud del partit liderat per Albert Rivera s'ampliï a altres proposicions de llei

28.02.2018 | 01:10

La Mesa del Congrés va acordar posar fi a les successives pròrrogues dels terminis de presentació d'esmenes de nou iniciatives legislatives, la majoria de l'oposició, amb el que podran continuar la seva tramitació, que ha estat bloquejada durant mesos. En el llistat hi ha la reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana (coneguda com a «llei mordassa»), de l'Estatut valencià, de la presó permanent i de la Justícia Universal.

Aquesta decisió es va adoptar en no haver-hi peticions d'ampliació del termini o, en la majoria dels casos, en quedar-se el PP en minoria defensant la pròrroga a la Mesa del Congrés.

Ciutadans, els dos llocs a l'òrgan de govern de la Cambra del qual resulten claus en la majoria de votacions, va assegurar que no ha canviat de posició i que simplement rebutja donar suport a més pròrrogues en iniciatives on ja té preparades les seves pròpies esmenes, segons el secretari general del partit taronja, José Manuel Villegas.

No obstant això, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, sí que veu un canvi i ho considera «una bona notícia», i espera que s'ampliï a altres proposicions de llei de caràcter social. També el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, percep un «moviment» a Ciutadans, que segons el seu parer ha ajudat el PP a estar «segrestant un gran nombre de lleis durant una pila de mesos per motius polítics».

En concret, els grups ja podran presentar a partir d'ara les seves esmenes a l'articulat de les dues proposicions de llei registrades sobre la Llei de Seguretat Ciutadana del ministre Jorge Fernández Díaz, una del PSOE per derogar-la i la del PNB per modificar-la.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook