La investigació sobre el presumpte violador en sèrie arrestat al nord de França sembla que serà més àmplia del que s'esperava: als 19 fets de la investigació judicial oberta el 1996 s'afegeixen altres 20, alguns dels quals van tenir lloc a Bélgica. El cas ha pres una altra dimensió des de les confessions de Dino Scala després de la seva detenció a principis de setmana. «Situa el nombre de les seves víctimes en quaranta», va explicar el fiscal de la ciutat francesa de Valenciennes Jean-Philippe Vicentini.

Acostant-se a casa del sospitòs a Pont-sur-Sambre, prop de la frontera belga, els investigadors va poder arrestar la persona que havien perseguit durant almenys 22 anys, usant el nom del «violador de la Sambre». A aquesta regió banyada pel riu francobelga, va cometre 19 violacions i agressions sexuals. Les dones van ser atacades per l'esquena, a primera hora del matí, per un home amb guants i la cara coberta.

La seva audiència davant un jutge d'instrucció d'aquí a tres setmanes només estarà relacionada amb els 19 casos de la investigació que té lloc des 1996. Tot i això, la confessió espontània de Dino Scala en la qual xifra en 40 els casos ha obligat els investigadors a un intens treball de recerca. «S'intentarà treure tots els arxius similars, presentaran una foto a les víctimes, es compararà amb l'ADN trobat, les empremtes dactilars i es presentaran a la causa altres fets no resolts», va explicar una font policial sobre les indagacions que es portaran a terme.