02 de març de 2018
02.03.2018

El Suprem absol la tuitera que va fer acudits sobre Carrero Blanco

L'alt tribunal considera que en aquest cas imposar una sanció penal no és proporcionat

02.03.2018 | 07:10

El Tribunal Suprem ha absolt la tuitera Cassandra Vera, condemnada a un any de presó per l'Audiència Nacional per un delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme, pel contingut de 12 missatges publicats a Twitter relatius a l'atemptat contra l'almirall Luis Carrero Blanco. La Sala Segona Penal de l'alt tribunal considera que la repetició que va fer a la xarxa social d'«acudits fàcils» i de «mal gust» sobre un atemptat ocorregut fa 44 anys és «reprotxable tant des d'un prisma social com fins i tot moral, en burlar-se d'una gravíssima tragèdia humana atribuïble a actes terroristes injustificables», però no resulta proporcionada a una sanció penal.

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Alberto Jorge Barreiro, estableix jurisprudència i afirma que els missatges es van difondre en un to humorístic. De fet, destaca que des de 1973 -quan va tenir lloc l'atemptat- s'han inventat «innombrables acudits i en gairebé tots ells la clau d'humor recau sobre el fet que el vehicle solqués l'espai i acabés caient dins d'un edifici».

Aquesta resolució anul·la la condemna a un any de presó i a set d'inhabilitació absoluta imposada per l'Audiència Nacional el març de 2016, que va entendre que els acudits «constitueixen menyspreu, deshonra, descrèdit, i burla respecte persones que han patit la urpada del terrorisme i els seus familiars».

Els magistrats del Tribunal Suprem indiquen que les circumstàncies de l'atemptat i la identitat de la víctima han servit perquè «es parodiessin a publicacions escrites i sobretot en la comunicació del 'boca a boca', i últimament a través de les xarxes socials a Internet».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit