Dos dies després de la detenció d'Ana Julia Quezada per la mort del fill de la seva actual parella, la informació sobre el passat «tèrbol» d'aquesta dona dominicana ha anat apareguent als mitjans. Així, Jessica, filla d'un home amb el qual Quezada va mantenir una relació de parella el 2012 i que ja ha mort, va afirmar que la detinguda per l'assassinat de Gabriel Cruz «va buidar els comptes» del seu pare «estant ell ingressat» i «es va comprar un pis a República Dominicana» amb els diners.

Jessica va explicar que el seu pare tenia diversos negocis i Ana Julia vivia d'ell: «La van fer fora de la carnisseria i va començar a viure a tot drap. Es va voler casar amb el meu pare dos dies abans de morir», va afirmar. En la mateixa línia, va apuntar que estant seu pare malalt, Ana Julia el va tenir un dia sencer a casa sense trucar a una ambulància, i quan van trobar l'home, havia patit una trombosi. «Ella mentrestant estava jugant amb el mòbil i l'únic que va fer per ell va ser comprar-li alcohol i tabac», va assenyalar.

Segons va afirmar, va interposar diverses denúncies contra Ana Julia, incloses unes relatives a un «xantatge amb les joies» de la família, fets que haurien ocorregut l'any 2012 i que «encara estan al jutjat». Jessica va fer referència així mateix a la mort d'una filla biològica d'Ana Julia a Burgos l'any 1996. «Em va dir que tenia una filla i que havia tingut un accident en caure per una finestra perquè era somnàmbula», va assenyalar.

En aquest sentit, el Jutjat d'Instrucció número 4 de Burgos, en resposta a la petició d'informació de la Policia Nacional sobre la mort el 1996, suposadament accidental, de la filla gran d'Ana Julia Quezada, ha incoat diligències prèvies per traslladar a l'esmentat Cos les actuacions practicades en el seu moment.

La mort de Ridelca Josefina, de 4 anys, filla d'Ana Julia fruit d'una relació anterior de a Santo Domingo i amb la qual es va traslladar a Burgos un any abans d'aquest òbit, fruit d'una caiguda des de la finestra de casa, va portar el Jutjat de Primera Instància nº6 de Burgos va obrir al març de 1996 unes diligències prèvies.

El Jutjat va arxivar les diligències obertes amb l'aval de la Fiscalia «per no ser els fets constitutius de delicte», segons exposa la interlocutòria de sobreseïment lliure de data 11 de juny de de 1996. Aquest arxiu, que no va ser recorregut, es va realitzar després de rebre els informes de la Policia Nacional i de l'Institut Anatòmic Forense, que van concloure que la mort va ser «accidental» després de practicar-se les diligències judicials oportunes.