17 de març de 2018
17.03.2018

Ana Julia insultava Gabriel mentre canviava el cadàver de lloc

El jutge apunta al fet que l'assassina confessa del nen va cavar la fossa abans de matar-lo

17.03.2018 | 01:43

El jutge d'Almeria Rafael Soriano assegura en el seu acte de presó d'Ana Julia Quezada, la dona de 43 anys i origen dominicà acusada de l'assassinat del nen de vuit anys Gabriel Cruz, que va cavar un clot «prèviament» a la mort del menor i després va voler desfer-se del cadàver en un hivernacle.

Ana Julia, que és a la presó per assassinat, detenció il·legal i un delicte contra la integritat moral, va traçar un «macabre pla criminal» i després es va intentar dotar d'una coartada (que va haver-hi una discussió prèvia amb el menor), que tant la Guàrdia Civil com el mateix jutge instructor desmunten en base a les proves recollides. Entre aquestes proves figuren «expressions vexatòries» abocades per l'assassina confessa contra el menor.

«Resulta presumptament inqüestionable la participació de la detinguda Ana Julia Quezada en la mort del menor i s'infereix una malvada voluntat dirigida especialment a assegurar la comissió del crim», recull la motivació de l'acte d'ingrés a la presó, que assenyala que aquest extrem és el que ha motivat que el Ministeri Públic qualifiqui els fets com a assassinat amb traïdoria.


«Macabre pla criminal»

El jutge indica que, com a part d'aquest «macabre pla criminal», es va intentar dotar d'una coartada fent tasques de pintura a la finca de Rodalquilar, a Níjar. Ana Julia «va donar una falsa aparença de preocupació per la desaparició i sort del nen», al qual es va endur «mitjançant engany o promesa de tornar-lo amb promptitud per jugar».

«Va mantenir l'engany al llarg dels dies, augmentant fins al punt de col·locar ella mateixa una samarreta del menor en la muntanya», subratlla el jutge, fet que atribueix al seu desig de «despistar els agents de l'autoritat que practicaven la recerca fins a trobar el moment de poder fer desaparèixer el cos».

El magistrat Rafael Soriano apunta que Ana Julia Quezada «va aprofitar un moment temporal en què sabia que estaria tota sola amb el nen», al qual va matar asfixiant-lo, i destaca que va enterrar el seu cos sense vida en un «forat que prèviament havia fet amb una pala».

«Les proves revelen, presumptament, una manca de sentiments i humanitat que ella mateixa ha qualificat, que, de ser certes, serien de pura crueltat», remarca el jutge. L'instructor afegeix que Ana Julia, en algun moment, va expressar la seva «voluntat» de deixar el cadàver en «un hivernacle».

El jutge instructor considera que Ana Julia Quezada va actuar guiada per «una malvada voluntat dirigida especialment a assegurar» la comissió del seu «macabre pla criminal».

El magistrat Rafael Soriano destaca, així mateix, l'existència d'«aclaparadores proves contra ella» i es refereix no només «al fet que ella mateixa ha reconegut el luctuós succés» sinó també a les intervencions acordades judicialment i a les proves recopilades pels agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, segons van informar a Europa Press fonts del cas.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 5 d'Almeria, que manté sota secret les actuacions, va decretar aquest dijous l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança, per a Ana Julia Quezada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook