La ministra de Justícia noruega, Sylvi Listhaug, va fer un ofensiu comentari a Facebook que pot suposar la caiguda de tot l'Executiu conservador de Noruega. La ministra, que pertany al populista Partit del Progrés, s'enfronta avui a una moció de censura després d'acusar a la xarxa social el Partit Laborista, a l'oposició, de privilegiar «els drets dels terroristes» abans que la seguretat nacional. Si prospera el vot de no confiança, que depèn de la decisió dels cristianodemòcrates, dimitiria el Govern sencer, segons va anunciar la primera ministra, Erna Solberg.

Experta en crear polèmiques, el passat 9 de març la ministra va publicar al seu Facebook una imatge de milicians d'Al Shabab, un grup islamista d'Al-Qaeda a Somàlia, amb un text en què acusava el Partit Laborista de considerar «els drets dels terroristes més importants que la seguretat de la nació».

El seu post era una resposta, tal com va explicar, al fet que tant laboristes com cristianodemòcrates van tombar al Parlament la seva proposició perquè els acusats de terrorisme puguin ser desposseïts de la nacionalitat noruega sense necessitat de passar pels tribunals.

No obstant això, el seu comentari també coincidia amb l'estrena a tots els cinemes de Noruega de la pel·lícula Utøya, la primera que rememora la matança del 21 de juliol de 2011, el major atemptat terrorista de la història a Noruega. De les seves 77 víctimes, la gran majoria van ser adolescents de les joventuts laboristes reunides a l'illa.