Els republicans i els demòcrates al Congrés dels EUA han cridat a declarar el propietari de Facebook, Mark Zuckerberg, dins de la seva comissió d'Energia i Comerç per l'escàndol de Cambrigde Analythica. Asseguren que que la companyia «ha deixat moltes preguntes sense resposta sobre les seves pràctiques de privacitat de dades».

«Les últimes revelacions sobre l'ús de Facebook i la seguretat de les dades dels usuaris planteja moltes preocupacions serioses de protecció al consumidor», van afirmar en un comunicat el president del comitè, Greg Walden, i Frank Pallone, el seu homòleg demòcrata. «Després que el personal del comitè hagi rebut una sessió informativa de funcionaris de Facebook, considerem que moltes preguntes van quedar sense resposta».

Per part seva, Zuckerberg va assegurar que està «disposat» a comparèixer davant el Congrés dels EUA pel cas de la filtració de dades de 50 milions dels seus usuaris de la xarxa social. «Hi estic disposat si és el que cal fer», va assenyalar, tot afegint que «el que mirarem de fer és enviar-hi la persona de Facebook que tingui més coneixement. Si aquest sóc jo, llavors estic disposat a anar-hi», va asseverar.

Facebook s'ha vist sacsejat aquesta setmana per les denúncies que assenyalen que la consultora política Cambridge Analytica va tenir accés inadequat a la informació de milions d'usuaris de la xarxa social més gran del món, el li va permetre crear perfils sobre els votants nord-americans que van ser utilitzats per donar suport a la candidatura presidencial de Donald Trump el 2016.

Zuckerberg va lamentar no haver fet més per prendre mesures contra Cambridge Analytica el 2015. En aquell moment, Facebook va exigir i va rebre una certificació formal de l'empresa en la qual demostrava que havia esborrat totes les dades dels usuaris adquirits a través de mitjans inadequats, segons la CNN. «No sé vostès, però estic acostumat que quan les persones certifiquen legalment que faran una cosa, la facin», va afegir.