Un jutge del Regne Unit va concedir autorització a l'Oficina del Comissari d'Informació (ICO) perquè escorcolli les oficines a Londres de l'empresa Cambridge Analytica, al centre d'un escàndol per l'ús d'informació de 50 milions d'usuaris de Facebook per a la campanya de Donald Trump a la Presidència dels Estats Units.

«Estem satisfets amb la decisió del jutge, i l'ordre està sent executada", va dir la ICO en un breu missatge a la seva pàgina web. «Això és part d'una recerca de més abast sobre l'ús de dades per a objectius polítics», va assenyalar.

Així mateix, va recalcar que «ara és necessari recopilar, valorar i considerar les proves abans d'arribar a conclusions».

Segons la recerca duta a terme per The Guardian, el gegant de les xarxes socials podria haver permès un mal ús de les dades de 50 milions dels seus usuaris a la consultora política Cambridge Analytica, que va treballar en la campanya de Trump.

Les dades presumptament van ser recol·lectades a través d'una 'app' de predicció de personalitat anomenada 'thisisyourdigitallife', desenvolupada per un professor de la Universitat de Cambridge, Aleksandr Kogan, i haurien estat utilitzades per a campanyes polítiques.

Dimecres, el fundador i cap executiu de la xarxa social, Mark Zuckerberg, va admetre que Facebook, la seva empresa «va cometre errors» i que es va veure involucrada en un «abús de confiança».