La Policia Nacional va detenir tres persones i va intervenir 50 tones de carn d'una empresa que distribuïa aliments en mal estat a tot tipus de serveis de restauració, inclosos hotels i centres escolars. Els tres arrestats, propietaris i responsables de l'empresa, van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial, però s'ha decretat el cessament d'activitat de la companyia. Se'ls imputen delictes d'estafa, falsedat documental, delicte contra la salut pública, contra els drets dels treballadors i contra la seguretat social. Els arrestats són homes de nacionalitat espanyola i edats compreses entre els 30 i 40 anys.

Així ho van anunciar en una roda de premsa el cap de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres, Rafael Cladera; l'inspector en cap del grup primer de la Unitat Central de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (Ucrif), Gonzalo Calleja, i la cap de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública, Margalida Buades. L'operació va ser un treball conjunt entre la Policia i la Conselleria de Salut.

La batejada com Operació Biltong -un tipus de carn seca- es va iniciar amb una denúncia d'un treballador a principis de març. Els agents van tenir coneixement que una empresa càrnia situada a Marratxí podia estar incomplint la normativa sobre distribució i emmagatzematge d'aliments a més d'atemptar contra els drets dels treballadors.

Els agents van realitzar un mínim de set visites a les instal·lacions de l'empresa, així com a proveïdors i a establiments de la mateixa, i van recaptar més de 20 testimonis. El gènere que va ser immobilitzat estava en una nau a Marratxí i una altra llogada a Palma. La nau propietat de l'empresari contenia més de 30 tones de carn congelada caducada, modificada, manipulada, sense identificació o sense traçabilitat. Es van precintar els congeladors i es va suspendre l'activitat.

A més, els investigadors van corroborar que l'empresa en ocasions facturava una quantitat major de carn de la lliurada -adulterant-la amb vísceres i sang de porc- quan sabia que el client no controlava el pes de la compra.

L'empresa també manipulava les dates de caducitat i, de fet, els investigadors van trobar una partida de carn que, segons l'etiqueta original del proveïdor, havia caducat fa uns tres anys.